Sunday, May 24, 2009

ADIK MANJA RETURNS

Adik manja versi 2009
Oleh Elrafaei Sapi
ahmadelrafaei@hmetro.com.my

“Saya berharap filem ini menjadi, tetapi ia juga kuasa Tuhan yang menentukan sama ada berjaya atau tidak. Untuk versi baru, saya ingin fokuskan pada kehidupan pelajar kolej yang saya gambarkan lebih ‘inovatif’. Kenakalan pelajar ini menjadi tarikan kepada penonton untuk mengetahui plot cerita ini dengan mendalam.

“Dalam memberi kelainan, saya turut tampilkan adegan remaja menari hip hop dan shuffle. Pada pandangan saya, adegan ini suatu yang menarik untuk dipertontonkan kerana masyarakat masa kini juga mempunyai perasaan ingin tahu apakah aktiviti yang remaja suka lakukan.

“Adegan ini menjadi elemen hiburan yang penting kepada filem ini. Dalam pada itu, saya turut mengadakan pertandingan antara dua tarian popular ini,” katanya.

Filem ini masih menggunakan watak asal Cikgu Azmi yang dilakonkan Dharma di samping pelakon lain seperti Rozita Che Wan, Scha, Kencana Dewi, Faezah Elai, juara Pertandingan Siti Nurhaliza Mencari Bintang Pantene, Rafidah Ibrahim (Fida) dan bekas pemenang kedua program realiti Raja Lawak 3, Nuur Jihan Musa. Sebagai tarikan, Dharma percaya kehadiran pelakon baru ini memberi kekuatan kepada filem ini.

Memberi makna pada filem ini, Timbalan Menteri kementerian, Datuk Joseph Salang Gandum hadir melancarkan filem ini yang diadakan di Saloma Bistro, Kuala Lumpur baru-baru ini.

“Saya takut penonton tidak suka menonton filem ini jika menggunakan pelakon yang banyak kontroversi. Sebolehnya, saya mahu filem ini ‘bersih’ dari aspek kisah peribadi pelakon itu sendiri. Saya yakin kehadiran pelakon baru ini memberi kekuatan kepada filem saya kali ini.

“Dalam filem Adik Manja yang lalu, saya dan Noor Kumalasari juga adalah pelakon baru ketika itu, tetapi lakonan kami berjaya juga mendapat sambutan positif penonton. Penggambaran filem ini akan bermula pada 1 Julai nanti selama 45 hari di lokasi Universiti Multimedia, Cyberjaya.

No comments:

Post a Comment

tq for all your comments...